Skip to main content

Historie Boonstra Transport

Op 1 augustus 1985 werd Jan Boonstra transport ingeschreven bij de KvK. Jan nam de vrachtwagen over van heit Albert Boonstra. Die had naar eigen eigen zeggen: ‘skjin syn nocht fan die auto-prakke!’ Tot die tijd werkte Jan bij zijn vader’s fouragehandel. Heit deed de handel en Jan bracht de handel naar de boer. Bietenkoppen, kleine pakjes stro en hooi, zakken kunstmest, zakken diervoer enz. en alles laden en lossen met de hand. Gelukkig waren er een aantal broers die regelmatig mee moesten om te laden en te lossen. Later werd er een Pegaso bulkwagen met bulkaanhanger aangeschaft. Veevoer en kunstmest werden daarna per bulk naar de klant gebracht.

Toen deed de super-heffing zijn intrede en de handel veranderde. Het transport ook.
De eerste vrachtwagen nam Jan over van zijn vader, een Volvo F10 met het kenteken 22-DB-75. Jan vervoerde nog wel vracht naar de boeren zoals mais. Maar kwam ook in ander werk terecht. Zo vervoerde hij een aantal jaren cacaobonen voor de VZK, Amsterdam naar Berlijn, toen nog in het voormalig Oost-Duitsland. En in de herfst/winter werden er bieten vervoerd voor de fa. Zijderlaan, Stolwijk. Door de week was het bivakkeren in de vrachtwagen en alleen weekends thuis.

Met behulp van broers, zwagers en vrienden werd in 1996 de loods gebouwd.

Jan, Arjen en Reinder vormen sinds 2013 firma Boonstra Tjerkgaast. Met elk een eigen vrachtwagen rijden ze voor diverse opdrachtgevers, o.a. Theo Pouw BV Utrecht en de Jong St. Nicolaasga BV.